Persberichten

Persberichten

Kringwinkel opent sensuele boetiek

Kringwinkel opent sensuele boetiek

Donderdagavond 1 februari opent De Kringwinkel Ateljee in Gent haar ‘Boetiek Erotiek’. De Kringwinkel in de Kortrijksepoortstraat wordt hiervoor voor één avond omgetoverd in een sensuele boetiek.

PIKANT AVONDJE UIT IN DE KRINGWINKEL
Wie verwacht dat in De Kringwinkels enkel meubels, boeken, kledij en andere alledaagse spullen binnengebracht worden, heeft het mis. Pikante lingerie, erotische boeken, tijdschriften, dvd’s en zelfs speeltjes worden zo nu en dan tussen de spullen die mensen schenken, gevonden. Maar wat doet een Kringwinkel daar mee?
“Sommige spullen kunnen we niet gewoon in de winkel leggen, maar het is zonde om ze daarom weg te gooien. Daarom organiseren we Boetiek Erotiek, de pikant gekruide versie van De Kringwinkel”, legt winkelcoördinator Isabel Van Den Steen uit.

Download: Kringwinkelopentsensueleboetiek.pdf

Ateljee maakt leerkrachten warm voor tweedehands

Ateljee maakt leerkrachten warm voor tweedehands

Met een aantal acties wil De Kringwinkel Ateljee leerkrachten sensibiliseren om ook tweedehandsspullen te gebruiken voor hun klas.

Op die manier tonen ze concreet dat hergebruik nuttig is, tweedehandsspullen even goed zijn als nieuwe spullen, verkleinen ze de afvalberg en steunen ze de tewerkstelling van meer dan 450 mensen met verminderde kansen op de arbeidsmarkt”, zegt Geert Deruyck, communicatieverantwoordelijke van Ateljee vzw.

Download: DeKringwinkelmaaktleerkrachtenwarmvoortweedehands.pdf

Ateljee vzw opent negende Kringwinkel

Ateljee vzw opent negende Kringwinkel

Vanaf half mei vind je een nieuwe Kringwinkel in de Prinses Clementinalaan 189, dicht bij het Gentse Sint-Pietersstation.

Download: Ateljeevzwopent9eKringwinkel.pdf

Ateljee en de Loods werken voortaan nauw samen

Lees het interview met directeur Bert Quintelier hierover.

Download: interviewBert.pdf