Persberichten

Persberichten

Ateljee maakt leerkrachten warm voor tweedehands

Ateljee maakt leerkrachten warm voor tweedehands

Met een aantal acties wil De Kringwinkel Ateljee leerkrachten sensibiliseren om ook tweedehandsspullen te gebruiken voor hun klas.

Op die manier tonen ze concreet dat hergebruik nuttig is, tweedehandsspullen even goed zijn als nieuwe spullen, verkleinen ze de afvalberg en steunen ze de tewerkstelling van meer dan 450 mensen met verminderde kansen op de arbeidsmarkt”, zegt Geert Deruyck, communicatieverantwoordelijke van Ateljee vzw.

Download: DeKringwinkelmaaktleerkrachtenwarmvoortweedehands.pdf

Ateljee vzw opent negende Kringwinkel

Ateljee vzw opent negende Kringwinkel

Vanaf half mei vind je een nieuwe Kringwinkel in de Prinses Clementinalaan 189, dicht bij het Gentse Sint-Pietersstation.

Download: Ateljeevzwopent9eKringwinkel.pdf

Ateljee en de Loods werken voortaan nauw samen

Lees het interview met directeur Bert Quintelier hierover.

Download: interviewBert.pdf

100 nieuwe trans-fair fietsen voor Familiezorg- 20 mei 2015

In 2009 startte Familiezorg met een fiets-leaseproject voor het woon-werkverkeer. Ondertussen zijn we weer een aantal jaar verder en is het tijd om het leaseproject te hernieuwen. 100 medewerkers van Familiezorg kregen op 20 mei hun nieuwe fiets overhandigd in de fietsherstelwerkplaats van Ateljee.

Download: 100nieuwetrans-fairfietsenvoorFamiliezorg.pdf

Ateljee en Oxfam werken samen aan gezonde mobiliteit- mei 2015

Ateljee en Oxfam werken samen aan gezonde mobiliteit- mei 2015

Medewerkers bij Oxfam kunnen voortaan een fiets leasen voor woon-werkverkeer. hiermee krijgt Oxfam niet alleen medewerkers in beweging, ook de sociale eonomie wordt ermee gesteund. Het contract voor dit leaseproject ging immers naar Ateljee vzw.

 

Download: Trans-fairenOxfamwerkensamenaangezondemobiliteit.pdf

Opening nieuwe Kringwinkel midden in Gentse studentenbuurt- april 2015

Opening nieuwe Kringwinkel midden in Gentse studentenbuurt- april 2015

De nieuwe winkel is een kledijwinkel. Nieuw is de aandacht voor upcycling. In de etalage zullen regelmatig ‘upcycling projecten’ in de kijker gezet worden. Een van de eerste gelukkigen om in de etalage te belanden met haar project is Elien Dauwe. Van oude truien die niemand nog wil dragen maakt ze ‘Teddies’, knuffelberen die er niet dat ietsje anders uitzien dan we gewend zijn van een knuffelbeer.

Download: OpeningKringwinkelKortrijksepoortstraat.pdf

Sociale werkplaatsen worden maatwerkbedrijven- april 2015

Vanaf 1 april bestaan sociale werkplaatsen niet langer. Ze worden - net als de beschutte werkplaatsen - maatwerkbedrijven. Dit gaat gepaard met een nieuw subsidiëringsmechanisme en een grotere klemtoon op doorstroom van mensen met verminderde kansen op de arbeidsmarkt naar reguliere bedrijven.

Download: SSTPerstekststartvanhetmaatwerk.pdf

Samenwerking tussen Ateljee vzw en De loods- maart 2015

Samenwerking tussen Ateljee vzw en De loods- maart 2015

De sociale werkplaatsen Ateljee uit Gent en De Loods uit Aalst werken voortaan nauw samen. De organisaties behouden hun identiteit, lokale verankering en financieel-juridische vorm maar bestuur, directie en management worden overkoepelend. De beide organisaties worden beheerd onder de vorm van een personele unie.

 

Download: 7.SamenwerkingAteljeeenDeLoods.pdf

Samenwerking Kringwinkel & Kodibox- februari 2015

Samenwerking Kringwinkel & Kodibox- februari 2015

Kodibox, het bedrijf van de herbruikbare verhuisdozen gaat samenwerken met De Kringwinkel. Klanten van Kodibox kunnen 2 Kodibox verhuisdozen vullen met de spullen waar ze vanaf willen. Deze dozen worden vervolgens bij Kodibox opgehaald door De Kringwinkel waardoor de spullen toch een tweede leven krijgen en niet in de vuilnisbak belanden.

Lees het persbericht voor meer info.

Download: PersberichtsamenwerkingKringwinkel-Kodibox.pdf

Verhuis Kringwinkel Zandpoorstraat- januari 2015

Verhuis Kringwinkel Zandpoorstraat- januari 2015

In april sluit De Kringwinkel in de Zandpoortstraat zijn deuren. Ateljee neemt hiermee afscheid van een stukje geschiedenis. Maar niet getreurd! 17 april opent reeds een nieuwe winkel in de Kortrijksepoortstraat.

Download het persbericht voor meer info.

Download: Verhuis_Kringwinkel_Zandpoortstraat.pdf