Hieronder vind je een overzicht van
onze actuele nieuwsberichten.

Kijk voor de actuele nieuwsberichten over
De Kringwinkel Ateljee ook op www.uwkringwinkel.be.

Klimaatactieplan Ateljee

Klimaatactieplan Ateljee Klimaatactieplan Ateljee Klimaatactieplan Ateljee Klimaatactieplan Ateljee

Woensdag 26 juni is de Wereldwijde Klimaatactiedag: het ideale moment om stil te staan bij het klimaat en de actie die nodig is, maar ook een goede gelegenheid om te tonen dat Ateljee het klimaat hoog in het vaandel draagt.

Wij doen mee aan het charter Duurzaam Ondernemen van Voka. Vorige week mochten we het attest voor onze deelname in ’18 – ’19 in ontvangt nemen. Ook in ’19 – ’20 engageren wij ons om de juiste beslissingen te nemen, die zo verantwoord en duurzaam mogelijk zijn.

 

Wij vieren de Wereldwijde Klimaatactiedag niet met één actie, wel willen we toelichten hoe wij ons best doen om het hele jaar door ecologische beslissingen te nemen. Waar een wil is, is een weg. Het kost dikwijls meer onderzoek en een grotere inspanning. Maar Ateljee vzw gelooft dat het kan.

- Zonnepanelen: In de zomer van 2019 zullen wij zonnepanelen plaatsen op het dak van de UCO-site. Deze zonnepanelen zullen voorzien in een groot deel van onze elektriciteitsbehoefte.

- Elektrische voertuigen: Voor leveringen in Gent maken we gebruik van onze elektrische bestelwagens. We proberen ons wagenpark zo duurzaam mogelijk te maken in de toekomst. Deze voertuigen zullen ook voldoen aan de regels van de lage emmissiezone.

- Verwaarloosde kelders worden regenwatervoorraden: In de voormalige UCO-site zijn veel kelders verwaarloosd en versleten. Wij bouwden ze om tot regenwateropslagplaats: dit regenwater kan op de hele site gebruikt worden in de toiletten en om te poetsen. Zo kunnen we 600.000 liter water opvangen en gerbuiken.

- Alternatieven voor plastic: Er zijn duurzame alternatieven voor de plastic die we gebruiken. In de toekomst willen we duurzame keuzes maken en kijken wat vervangen kan worden. Plastic roerstokjes en bekertjes, bijvoorbeeld, staan op die lijst.

- Duurzame burelen: We richten de burelen op de UCO zo energiezuinig mogelijk in. Natuurlijk licht, goede dak- en vloerisolatie… we denken aan alles.

- Recup design: Onbetaalbaar vzw helpt ons om onze nieuwe Kringwinkel en onthaal in te richten met recup design elementen en meubelen (zie foto).