Hieronder vind je een overzicht van
onze actuele nieuwsberichten.

Kijk voor de actuele nieuwsberichten over
De Kringwinkel Ateljee ook op www.uwkringwinkel.be.

Ateljee vzw bereidt maaltijden voor kansarmen

Ateljee vzw bereidt maaltijden voor kansarmen

Het sociaal restaurant van Ateljee vzw is deze week gestart met het bereiden van gezonde meeneemmaaltijden voor kansarmen. Ze doen dit op vraag van de sociale dienst van Stad en OCMW Gent en de inloopcentra van het CAW. Ook buurtbewoners kunnen via de app Too Good To Go een verse maaltijd afhalen in Het Restaurant Balenmagazijn.


Een team van 1 kok en 2 medewerkers bereidt sinds maandag 23 maart verse, gezonde meeneemmaaltijden die opgehaald zullen worden door de sociale dienst van Stad en OCMW Gent.“Momenteel bekijken we welke rol wij verder kunnen spelen in het kader van voedselbedeling naar zij die het het hardst nodig hebben. We zijn hiervoor in gesprek met de sociale dienst van Stad en OCMW Gent omdat zij momenteel het best een zicht hebben waar hulp nu het meest nodig is en nog ontbreekt.”, zegt Geert Deruyck, woordvoerder van Ateljee vzw.


Sociale verantwoordelijkheid

“We beseffen dat de coronacrisis het hardst aankomt bij de meest kwetsbare personen. Daarom nemen we onze sociale verantwoordelijkheid op. We houden daarbij voor 100% rekening met de richtlijnen rond social distance, de veiligheid van onze medewerkers. We houden ook rekening met de bezetting die we aan kunnen, want ook bij ons zijn er medewerkers ziek.”, aldus Geert Deruyck van Ateljee vzw.


Strikt hygiënische omstandigheden

Het Restaurant Balenmagazijn zal voor de sociale dienst van Stad en OCMW Gent 65 maaltijden per dag voorzien en dit voor 6 dagen per week. Alle maaltijden worden onder strikte hygiënische omstandigheden per portie verdeeld in biologisch afbreekbaar materiaal. “Uiteraard respecteren we hierbij de opgelegde overheidsmaatregelen zodat de veiligheid van onze me- dewerkers én klanten gegarandeerd kan worden”, aldus Geert Deruyck, woordvoerder Ateljee vzw.

Too Good To Go

Ook buurtbewoners kunnen van maandag tot en met vrijdag een verse meeneemmaaltijd bestellen via de app Too Good To Go. De app die gekend staat voor hun strijd tegen voedselverspilling stelt tijdelijk hun service ter beschikking aan lokale handelszaken. De verpakte maaltijden kunnen elke werkdag tussen 13 en 15 uur afgehaald worden in Het Restaurant Balenmagazijn in de Getouwstraat.“We zorgen ervoor dat onze klanten op ruime afstand van elkaar en onder hygiënische omstandigheden hun maaltijden kunnen ophalen. 1 van die maatregelen is bijvoorbeeld dat we geen meegebrachte potjes aan- vaarden. Dagelijks bieden wij de keuze tussen een gezonde dagschotel of een vegetarische maaltijd voor de prijs van € 7,60. Welke maaltijden het precies zullen zijn, blijft een verrassing.”

Sociale tewerkstelling

Het Restaurant is één van de sociale tewerkstellings-projecten van Ateljee vzw die mensen met verminderde tewerkstellingskansen een job geeft. De missie van Het Restaurant is tweeledig. Naast de tewerkstelling van mensen die ergens anders moeilijk aan de slag kunnen, kunnen mensen met financiële problemen in Het Restaurant terecht voor een gezonde maaltijd aan verminderd tarief, dit dankzij de ondersteuning van de sociale dienst van Stad en OCMW Gent.