Hieronder vind je een overzicht van
onze actuele nieuwsberichten.

Kijk voor de actuele nieuwsberichten over
De Kringwinkel Ateljee ook op www.uwkringwinkel.be.

2000 maaltijden voor mensen in armoede

2000 maaltijden voor mensen in armoede

Tijdens de eindejaarsperiode kunnen 2000 mensen in armoede genieten van een lekkere maaltijd dankzij een uniek project waarin Voedselondersteuning Gent, Ateljee en Kras samenwerken. Dit jaar ondersteunt ook de Sociale Dienst van stad Gent dit project.

2000 “GRATIS” MAALTIJDEN

Voedselondersteuning Gent (VOG) deelt de komende periode 2000 maaltijden uit aan mensen en gezinnen in armoede. De maaltijden worden bereid door de medewerkers van de sociale restaurants van Ateljee. KRAS zorgt voor de verdeling van de maaltijden via de voedselondersteuningspunten.
Op het menu: Kalkoenfilet met romig sausje, gevulde appel en groene boontjes met rösti aardappelen en als dessert een huisbereid gebakje.

VOG financiert het project: 6 euro per hoofdgerecht en 2 euro per dessert. “Dit jaar bereiden we 1000 maaltijden meer dan in 2019. Dit kan mede dankzij de ondersteuning van de Sociale Dienst van Stad Gent. De noden zijn omwille van de Coronacrisis ook nog groter dan andere jaren.”, zegt Tom Wauters, algemeen directeur van Ateljee.

“Door dit initiatief kunnen we mensen die het echt nodig hebben een lekkere maaltijd bezorgen. Dankzij de samenwerking met KRAS zijn we er zeker van dat ze bij de juiste doelgroep terecht komen. Dat Ateljee de maaltijden bereidt, is een extra meerwaarde. Zij stellen immers mensen tewerk die moeilijk aan een job geraken.”, aldus Koen Decoodt, voorzitter van VOG.

HONGER HEB JE HET HELE JAAR DOOR

Er zijn heel wat initiatieven die zich richten naar dezelfde doelgroep in de eindejaarsperiode. “Maar met vzw VOG willen we de problematiek op een structurele manier aanpakken”, zegt Koen.
“Honger heeft men het hele jaar door, niet alleen in de eindejaarsperiode. Daarom financieren we ook maaltijdvouchers die verdeeld worden door hulpverleningsorganisaties. In ruil voor de voucher krijg je een maaltijd in een van de sociale restaurants van Ateljee, in Het Toreken en ’t Oud Postje. We ondersteunen de KRAS-diensten en de sociale restaurants ook bij dure maar noodzakelijke uitgaven.”, zegt Koen Decoodt.