Over ons

Alle initiatieven die Ateljee onderneemt moeten passen binnen de centrale missie van de organisatie. In de loop van de geschiedenis werd deze soms bijgestuurd maar de centrale waarden blijven behouden. Om onze doelstellingen te bereiken kunnen we rekenen op de samenwerking van een aantal belangrijke partners.

Over ons

MVO

Ateljee vzw wil maatschappelijk verantwoord ondernemen, daarom streven we naar meerwaardecreatie in drie dimensies: het economische, het sociale en het milieu.

Voor de derde dimensie (het milieu) is onze milieubeleidsverklaring de leidraad.

Hieruit vloeien verschillende concrete acties voort. Enkele voorbeelden:

Selectief afval verzamelen
Afval komt bij Ateljee niet allemaal op één hoop terecht. Alle werkplaatsen zijn voorzien van afvalbakken waarin gesorteerd moet worden. Omdat het niet evident is om te weten wat in welke bak moet, worden ook opleidingen 'afval sorteren' georganiseerd.

Groene stroom
Ateljee gebruikt 100% groene elektriciteit van Lampiris.

Veilig omgaan met gevaarlijke producten
Er wordt regelmatig gewerkt met gevaarlijke producten. Om ongelukken te vermijden worden alle producten in lekbakken geplaatst. Op die manier komen producten niet met elkaar in contact wanneer een product begint te lekken. Ook over het omgaan met gevaarlijke producten organiseren we interne opleidingen.

Grondstof validatie
In het textielsorteercentrum beschikken we over een grote pers. Daarmee maken we balen van textiel, folie en papier & karton.